Kukkakaistat elvyttävät pölytyspalveluita ja luonnon monimuotoisuutta - Korpela, Eeva-Liisa; Kuussaari, Mikko; Hyvönen, Terho (Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Kylvetyt kukkakaistat tarjoavat ravintoa ja elintilaa maatalousympäristöjen hyönteisille. Näistä monet lajit osallistuvat tärkeiden ekosysteemipalveluiden, kuten pölytyksen ylläpitämiseen. Mutta voidaanko eri monimuotoisuustavoitteita edistää samanaikaisesti, ja mitä kaistojen perustamisessa pitäisi ottaa huomioon?
Keywords: Ka; Ys; pölytyspalvelu; luonnon monimuotoisuus; luonnonsuojelu; ekosysteemipalvelut