Värimorsingosta indigon-sinistä väriä - Keskitalo, Marjo; Vuorema, Anne (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Värimorsinko on yksi harvoista sinistä indigo-väriainetta muodostavista kasveista. MTT:ssä selvitetään sen viljelyä, siementuotantoa, väriaineen eristämistä, analysointia ja väriaineen käyttöä. Tavoitteena on luoda viljelyohjeistus sinistä väriainetta tuottavalle kasville.
Keywords: Ka; indigo-väriaine; värimorsinko; Isatis tinctoria; kasvivärjäys; väriaineet; viljelytekniikka; siementuotanto