Mittaukset Maasää-verkossa jatkuvat - Thessler, Sirpa; Huitu, Hanna; Huttula, Timo (MTT, 2009)
Maasää-verkon toiminta sekä alustan ja sovellusten kehittäminen jatkuu nyt maaja metsätalousministeriön rahoittamassa EnviSense-hankkeessa. Sen aikana pyrimme ensisijaisesti kehittämään automatisoitua ympäristönseurantaa hyödyntäviä maatalouden ja vesien seurannan sovelluksia. Kolmivuotisen hankkeen aikana työn alla on säätietojen interpolointi pellon mittakaavaan, kasvinsuojelun päätöstukityökalujen kehittäminen sekä nurmen satoennusteiden kehittäminen. Lisäksi kehitetään teknisiä edellytyksiä mittaustiedon käyttöönottoon maatilan työkoneissa. Anturi- ja kommunikaatioteknologian nopea kehitys tarjoaa jatkossa kiinnostavia tutkimus- ja kehitysnäkymiä Maasää-anturiverkolle.
Keywords: Ys; mittaustekniikka; mittauslaitteet; mittaus; säähavainnot; kasvinsuojelu