Mikä ihmeen ruokohelpi? - Pahkala, Katri (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Ruokohelven kasvatus energian raaka-aineeksi on lisääntynyt nopeasti. Elokuuhun mennessä sen viljelyala oli 10 200 hehtaaria. Muissa maissa ruokohelpeä kasvatetaan rehuksi, sen energiakäyttöä on toistaiseksi kokeiltu vain Suomessa ja Ruotsissa. Uutuutensa vuoksi kasvi on herättänyt runsaasti kysymyksiä ja ennakkoluulojakin.
Keywords: Ka; ruokohelpi; Phalaris arundinacea; energiakasvit; energiantuotanto; energiaviljelmät; bioenergia; kasvutapa; viljely