Opas SAS Enterprise Guiden käyttäjälle : EG versio 4.1 - Hurme, Timo (MTT, 2007)
SAS Enterprise Guide on tilastollinen ohjelmisto, joka vaatii toimiakseen myös tavallisen SAS-ohjelmiston. Enterprise Guide on helppokäyttöinen vaihtoehto SAS-ohjelmiston monipuolisten ominaisuuksien hyödyntämiseen. Enterprise Guidella voidaan muokata valikkopohjaisesti tutkimusaineistoa, piirtää kuvia, laskea kuvailevia tunnuslukuja ja tehdä tilastollisia analyysejä. Tässä oppaassa tutustutaan Enterprise Guiden käyttöympäristöön, datojen käsittelyyn sekä aineiston alustavaan tarkasteluun muun muassa kuvien ja tilastollisten tunnuslukujen avulla. Opas on suunnattu lähinnä maa- ja elintarviketalousalan tutkijoille ja muulle tutkimusväelle. Siitä on kuitenkin varmasti hyötyä kaikille SAS Enterprise Guiden käyttäjille.
Keywords: Yl; SAS; Enterprise Guide; tilastollinen ohjelmisto; kuvaileva tilastotiede; aineiston tarkastelu