Maatalouden ja ympäristön suhde on vuorovaikutteinen - Aakkula, Jyrki (Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Maatalouden harjoittaminen vaikuttaa ympäristöön monin tavoin. Useimmiten julkisuudessa näkyvät kielteiset vaikutukset, kuten ravinnehuuhtoumat pelloilta vesistöihin, kasvihuonekaasupäästöt tai luonnon biologisen monimuotoisuuden heikkeneminen.
Keywords: Ys; Ma; maatalous; ympäristö; ekosysteemipalvelut