Alueellinen oikeudenmukaisuus - Soini, Katriina; Weckroth, Mikko; Tuulentie, Seija; Niemi, Jyrki; Salmi, Pekka; Vihinen, Hilkka (Luonnonvarakeskus, 2023)
Vihreä siirtymä tarkoittaa luonnonresurssien uudenlaista käyttöä. Painopiste siirtyy fossiilisista raaka-aineista uusiutuviin luonnonvaroihin, mutta samaan aikaan esimerkiksi joidenkin kaivannaisten hyödyntämisen odotetaan lisääntyvän. Luonnonvarat ovat jakaantuneet maantieteellisesti epätasaisesti, joten vihreä siirtymä muuttaa alueellisten luonnonvarojen käyttöä suhteellisen nopeasti ja isolla volyymilla. Tämä on herättänyt kysymyksiä vihreän siirtymän alueellisesta oikeudenmukaisuudesta.
Keywords: vihreä siirtymä; oikeudenmukaisuus