Pellonraivaus pienentää maaperän hiilivarastoa - Regina, Kristiina; Esala, Martti; Wall, Antti; Liski, Jari; Karhu, Kristiina; Vanhala, Pekka (Maaseudun tulevaisuus, 2011)
Hiilen sitoutuminen maaperään vähentää ilmakehässä olevan hiilidioksidin määrää. Metsän raivaaminen pelloksi pienentää maahan sitoutuneen hiilen määrää, ja vastaavasti pellon metsittäminen kasvattaa hiilivarastoa hitaasti.
Keywords: Ys; Ka; pellonraivaus; metsitys; mallintaminen; hiili; maaperä; ilmastonmuutokset