Metsätalous : Bioenergiamarkkinat - Routa, Johanna (Luonnonvarakeskus, Luke, 2016)
Tavallista lämpimämmät talvet ovat vähentäneet metsäenergian käyttöä jo kahtena vuonna peräkkäin, mutta edellisvuotta viileämpi sää talvikuukausina on hieman lisännyt käyttöä alkuvuonna 2016. Metsäenergian käytön ennustetaankin kasvavan hieman tänä vuonna. Kivihiilen alhainen maailmanmarkkinahinta, päästöoikeuksien matala hintataso sekä epävarmuudet EU:n tukipolitiikassa hidastavat investointipäätöksiä ja jarruttavat edelleen metsäenergian kasvua. Pellettien kulutus sen sijaan kasvaa edelleen ja uusia laitoksia suunnitellaan ja rakennetaan.
Keywords: kivihiili; pelletit; metsäenergia; päästöoikeudet; hinnat; kansainväliset markkinat; tukipolitiikka; investoinnit