Turvetta hevosen kuivikkeeksi - Särkijärvi, Susanna; Hyyppä, Seppo; Karvinen, Anniina; Saastamoinen, Markku (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Turvekuivike parantaa tallin ilmanlaatua ja pitää hevosen hengitystiet terveinä. Kumpikaan käytetyistä kuivikkeista, turve ja kutterinlastu, ei heikentänyt kavioterveyttä. Turve osoittautui kavioiden kosteuspitoisuuden kannalta paremmaksi vaihtoehdoksi. Turve on riittoisampaa kuin kutterinlastua.
Keywords: Ko; hevonen; kuivikkeet; turve; sahanpuru; ilma; sisäilma; laatu; ammoniakki; hengityselinten taudit; kaviot; terveys