Italianraiheinä parantaa kokoviljan rehuarvoa - Nissinen, Oiva; Niemeläinen, Oiva; Kontturi, Markku (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Kokoviljan ja italianraiheinän seoskasvuston kokonaissato on suurin, kun vilja korjataan kaksi viikkoa tähkälle tulon jälkeen. Kokoviljan sulavan sadon määrä on paras myöhäisellä taikinatuleentumisasteella korjattaessa. Viljan kylväminen harvempaan lisää italianraiheinän määrää seoksessa ja parantaa sulavuutta. Raiheinästä saatava jälkisato on sitä suurempi, mitä aikaisemmin vilja korjataan.
Keywords: Ka; raiheinät; italianraiheinä; viljat; sato; sadonkorjuu; laatu; sulavuus; korjuuajankohta; ohra