Ravinnetase kertoo viljantuotannon tehokkuudesta - Kekkonen, Piia; Mäkelä, Pirjo; Peltonen, Sari (Maaseudun tulevaisuus, 2010)
Ravinnetaseen avulla seurataan maatalouden ravinnevirtoja ja vähennetään ravinteiden hukkaantumista, jolloin niiden huuhtoutumisriski vesistöihin pienenee. Lisäksi ravinnetaseen avulla voidaan tarkkailla tuotannon kannattavuutta, sillä taselaskelmat kertovat pellolla käyttämättä jääneiden ravinteiden määrän.
Keywords: Ys; ka; ravinteet; ravinnetase; huuhtoutuminen; viljanviljely; typpi; fosfori; kalium