Ydinkarjaan valitaan parhaita yksilöitä - Jokinen, Johanna (Maaseudun Tulevaisuus, 2000)
ASMO-ydinkarjan jalostusohjelma etenee suunnitellusti. Ensimmäiset ASMO-lehmät saapuivat Jokioisten Rehtijärven navettaan vajaat kolme vuotta sitten. Viime vuonna saatiin jalostusindeksit ensimmäisille ensikoille, nyt testissä on noin 40 eläintä. Tähän mennessä 46 ensikkoa on karsittu pois jalostusohjelmasta, ja alkiotuotantoon hyväksyttyjä huippuemiä on nyt kahdeksan. Tiineitä hiehoja on 41 ja alle 16 kuukauden ikäisiä hiehoja ja vasikoita on yhteensä 76. Alkiokeskuksen ja Maatalouden tutkimuskeskuksen (MTT) omistama ydinkarja pidetään toistaiseksi jatkossakin ns. avoimena ydinkarjana eli ydinkarjaan ostetaan odotusarvoltaan parhaat hiehot tiloilta sekä Suomesta että Ruotsista. Hiehojen hankinnasta huolehtivat jalostusorganisaatiot Osuuskunta Kotieläinjalostuskeskus (FABA) ja Svensk Avel. Osa eläinaineksesta tulee ydinkarjaan alkioina huuhtelusopimuksen kautta.
Keywords: Ko; lehmät; lypsykarja; Ydinkarja; Asmo-ydinkarja