Metsäpuiden paakkutaimien kasvatusopas - Rikala, Risto (Metsäntutkimuslaitos, 2012)
Opas sisältää metsäpuiden paakkutaimien kasvatuksen biologiset perusteet ja kasvatuskäytännöt. ”Tässä oppaassa pyrin kuvaamaan tämänhetkiseen tietoon perustuvat hyvät käytännöt laadukkaiden taimien, ns. tavoitetaimien tuottamiseen. Kirja perustuu vuosien aikana pitämiini kursseihin ja luentoihin, joissa olen nojautunut erityisesti suomalaiseen ja skandinaaviseen tutkimukseen. Niiden puuttuessa olen soveltuvin osin hyödyntänyt lähinnä pohjoisamerikkalaista tutkimustietoa”, toteaa kirjan kirjoittaja, Metlan pitkäaikainen erikoistutkija Risto Rikala.
Keywords: paakkutaimet; kasvatus; oppaat