Marjoista saa runsaasti hyödyllisiä fenoliyhdisteitä - Mattila, Pirjo; Törrönen, Riitta (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Marjat ovat ylivoimaisia fenoliyhdisteiden lähteitä. Näitä terveyttä edistäviä yhdisteitä etsittiin kaikkiaan 180 kasvikunnan tuotteesta, ja top 20 -listalle pääsi 15 marjaa. Fenoliyhdisteiden pitoisuudet koottiin ainutlaatuiseen tietokantaan.
Keywords: Re; marjat; terveys; fenolit; yhdisteet; mustikka; vadelma; marja-aronia; kaakao; mansikat; elintarvikkeet; elintarviketeollisuus