Ensikoiden ruokinta - Suomi, Kaija (Suomen kotieläinjalostusosuuskunta, 1995)
Runsaalla kasvuaikaisella ruokinnalla ensikot saadaan aikaisin sukukypsiksi ja jalkavikaiset eläimet karsituksi ennen ensimmäistä tiineyskautta. Tiineyskautena ensikot on hyvä ruokkia niukemmin, normien mukaan, mutta imetysaikana runsaasti, sillä suuri painon menetys tänä aikana pidentää aikaa vieroituksesta kiimaan.
Nimekkeen selvennys: Feeding of primiparous sows.