Rehun happolisäys nopeuttaa välitysporsaiden kasvua - Partanen, Kirsi (Suomen kotieläinjalostusosuuskunta, 2000)
Välitysporsailla tehdyssä kokeessa rehun muurahaishappolisäys nopeutti lihasikojen kasvua ja pienensi rehuhyötysuhdetta sekä alku-että loppukasvatuksessa. Pieni sorbaattilisä tehosti muurahaishapon kasvua edistävää vaikutusta. Alkukasvatuksessa happolisäysten teho oli yhtä hyvä kuin avilamysiini-antibiootin. lisäaineiden teho oli samanlainen sekä ohra-soija että kuitupitoisella ruokinnalla. Kuitupitoinen rehu vähensi sellaisenaan tehokkaasti ripulia. Myös happolisäys lihasikojen ohra-soijaruokintaan vähensi ripulia alkukasvatuksessa.
Keywords: Ko; orgaaniset hapot; sika; rehut