Perunalajikkeiden rutonkestävyydessä on parantamisen varaa - Kangas, Arjo; Hannukkala, Asko; Rahkonen, Anne (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Perunalajikkeiden perunaruton kestävyydessä on eroja. Viljely ei onnistukaan ilman toistuvia torjuntaruiskutuksia. Tieto lajikkeiden kestävyyseroista auttaa arvioimaan ja suunnittelemaan ruton torjuntaa. Nykyistä kestävämpiä lajikkeita tarvitaan, jos kasvinsuojeluaineiden käyttöä halutaan oleellisesti vähentää perunantuotannossa.
Keywords: Ka; Ta; koetoiminta; lajikekokeet; lajikkeet; peruna; kasvinsuojelu; kasvitaudit; perunarutto; sienitaudit; vertailu; torjunta