Maatilojen biokaasulaitoksista kestävää energiaa ja materiaalikiertoja - Luostarinen, Sari; Paavola, Teija; Rintala, Jukka; Järvenpää, Markku (Maaseudun tulevaisuus, 2009)
Maataloudessa liikkuu merkittäviä materiaalivirtoja, joiden sisältämien energian ja raaka-aineiden hyötykäyttö on ollut tehotonta. Maailmassa, jossa uusiutumattomat energia- ja raaka-aineresurssit ovat hiljalleen ehtymässä ja ympäristö kohtaa merkittäviä haasteita, materiaalikiertoja on tehostettava niin energia-, ympäristö- kuin kustannustehokkuudenkin nimissä. Biokaasuteknologia mahdollistaa sekä uusiutuvan energian tuotannon että materiaalikierrot.
Keywords: Ys; Ma; bioenergia; biokaasu; biopolttoaineet; reaktorit; energiantuotanto; maatilat; biokaasulaitokset; teknologia