Fosforia tulee ja lähtee pellosta - Saarela, Into (Maaseudun Tulevaisuus, 2004)
Maan viljavuuden kehityksen kannalta ratkaisevaa on kotoisissa ja kaupallisissa lannoitteissa lisättyjen ja sadoissa poistuvien fosforimäärien erotus. Siementen ja kasvinsuojeluaineiden sisältämällä sekä huuhtoutuvalla fosforilla ei Suomen oloissa juuri ole merkitystä taseen kannalta.
Keywords: Ys; Ka; maaperä; viljavuus; ravinnepitoisuus; fosfori; lannoitteet; maalajit; vertailu; pellot