MTT Kasvintuotanto Jokioinen : Perehdyttämisopas 2012 - Lahti, Aino (Hämeen ammattikorkeakoulu, 2012)
Uuden työntekijän tai harjoittelijan tullessa työpaikkaan, työympäristö, henkilöt ja työtavat ovat uusia ja ehkä vieraita. Ensimmäisenä päivänä on esittely- ja tutustumiskierros työympäristöön, mutta suullisesti esitettynä kaikkia asioita ei muista ja omaksu. MTT Kasvintuotanto Jokioinen Pe-rehdyttämisopas on tarpeellinen uusille työntekijöille ja harjoittelijoille, jotta he pääsevät nopeasti ja sujuvasti sopeutumaan työympäristöön ja –yhteisöön. Lisäksi se on tarpeellinen henkilöille, jotka ovat muuttaneet MTT:n Jokioisten alueen eri rakennuksiin organisaatiomuutosten ja tilajär-jestelyjen vuoksi. Perehdyttämisopas antaa selkeän kuvan työntekijälle MTT:n ja Kasvintuo-tanto Jokioinen-yksikön (KJO) organisaatioista, ra¬kennuksista, henkilöistä ja työhön ja työyhteisöön liittyvistä päivittäisistä yleisistä asioista. Op-paassa on kerrottu mm. palvelussuhdeasioista, työajan merkitsemisestä, kellokortin käytöstä, vuosiloma-asioista, sairauslomista, työterveyshuol-losta ja yhteistoiminnasta. Opas vaatii päivityksen ainakin kerran vuodessa. Kehittämistavoitteena voisi olla oppaan kääntäminen englannin kielelle
Mestariluokka -täydennyskoulutuksen kehitystyö
Keywords: Muut aihealueet; työympäristö; perehdyttäminen; henkilöstö; organisaatio