Hoida suojakaistoja ja -vyöhykkeitä - ravinnekuormitus vähenee - Uusi-Kämppä, Jaana; Kilpinen, Marja (Maaseudun Tulevaisuus, 2000)
Maatalouden aiheuttamaa vesistökuormitusta yritetään vähentää mm. perustamalla suojakaistoja ja -vyöhykkeitä vesistöjen varrelle. Matalia järviämme rehevöittävät typpi ja leville käyttökelpoinen liuennut fosfori. MTT:ssa on tutkittu suojakaistojen toimintaa vuodesta 1991.
Keywords: Ys; suojavyöhykkeet; maatalous; ravinteet; hajakuormitus; eroosio