Vuoden 2003 tuhoeläimet ja kasvitaudit - Markkula, Irmeli (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Tänä vuonnakin orasmailta löytyi tuhoeläimiä. Kahukärpäset ja koloradonkuoriaiset kiusasivat paikoin. Pihlajanmarjakoi herkutteli omenapuissa ja mansikkapunkki jatkoi lisääntymistään. Pelloilta löytyi myös perunaruttoa sekä viljojen laikku- ja ruostetauteja. Mansikka ja omena kärsivät talvivaurioista.
Keywords: Ta; kasvinsuojelu; tuhoeläimet; kasvitaudit; kahukärpänen; pihlajanmarjakoi; mansikkapunkki; perunarutto; talvivauriot; tuomikirva; luteet