Camelinapuristeella omegamunia - Valkonen, Eija; Venäläinen, Eija; Hiidenhovi, Jaakko; Tupasela, Tuomo; Valaja, Jarmo (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Camelinapuristeen lisääminen munivien kanojen rehuun muuttaa kananmunan rasvahappokoostumusta terveellisemmäksi. Munien aistinvarainen laatu ei camelinarehusta huonone. Ainakin puolet kanojen rehussa valkuaislähteenä käytetystä soijarouheesta voitaisiin korvata camelinapuristeella.
Keywords: Ko; Camelina sativa; kitupellava; ruistankio; puristeet; öljyt; rasvahapot; rehut; kananmunat; kanat; ruokinta; terveysvaikutukset; öljykasvit