Lohkokohtainen säätieto tukee kasvitautien torjuntapäätöstä - Jalli, Marja; Erlund, Patrik; Erlund, Patrik; Kivipelto, Jani; Peltonen, Sari (Maaseudun tulevaisuus, 2011)
Viljelylohkon ilmasto-olosuhteet joko edistävät tai hillitsevät pellolla esiintyvien taudinaiheuttajien esiintymistä. Kasvitauti ilmenee, kun taudinaiheuttaja, sopivat lämpö- ja kosteusolot sekä taudinaiheuttajalle altis isäntäkasvi kohtaavat yhtä aikaa.
Keywords: Sääennusteet; säähavainnot; kasvinviljely; kasvinsuojelu; tietojärjestelmät; mittausmenetelmät; meteorological observations; weather forecasting; agriculture