Metsätalous : Puuvarojen käyttö - Härkönen, Kari (Luonnonvarakeskus, Luke, 2017)
Vuonna 2016 Suomen metsistä hakattiin 70,3 miljoonaa kuutiometriä runkopuuta, josta 62,1 miljoonaa kuutiometriä oli ainespuuta ja 8,2 miljoonaa kuutiometriä energiapuuta. Hakkuumäärä on uusi ennätys ja lähes kaksi miljoonaa kuutiometriä enemmän kuin vuonna 2015. Kuluvan vuosikymmenen hakkuukertymien keskiarvo on 64,1 miljoonaa kuutiometriä. Tämän vuoden kotimaisen ainespuun kertymäennuste on 63,6 miljoonaa kuutiometriä. Suomen metsävarat riittävät nykyisen puuntarpeen tyydyttämiseen kestävästi.
Keywords: metsätalous; puuvarat; hakkuut; kuitupuu; energiapuu; tukkipuu