Maan kosteus määrää suorakylvön aloittamisen - Alakukku, Laura (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Sänkimaan suorakylvön ajoituksessa tarvitaan savimailla malttia. Maa on kuivunut kylvökuntoon, kun kylvökoneen vantaat murustavat maata. Kolmen vuoden satotulosten perusteella ohran suorakylvö onnistuu savimaalla, kun kylvö osataan ajoittaa oikein ja kun siementä ei kylvetä liian syvään.
Keywords: Ka; Ra; viljelymenetelmät; suorakylvö; vaihtoehtoiset viljelymenetelmät; kevennetty maanmuokkaus; kylvö; kylvöaika; huokoset; maatalouskoneet; vantaat; ohra; sato; maan rakenne