Lisää kannattavuutta leikkoruusun tuotantoon - Kaunisto, Tiina; Särkkä, Liisa (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
MTT:ssä tutkittiin ruusun tiheäviljelyä ja tiheäviljelyn kannattavuutta ympärivuotisessa tuotannossa. Tulokset osoittavat, että istuttamalla ruusuntaimet tiheään, tehostamalla valotusta ja antamalla riittävästi hiilidioksidilannoitusta voidaan saada varsin suuria neliösatoja. Tilamallilaskelmien perusteella tuotantomenetelmien tehostamisen kustannukset katetaan hyvin sadonlisäyksestä saatavalla lisätuotolla.
Keywords: Pu; ruusut; kasvihuoneet; viljelymenetelmät; taimet; istutustiheys; kannattavuus; sato; kustannukset; tuotantokustannukset; kysyntä