Viljojen mangaanin puutetta kannattaa torjua - Kangas, Arjo; Kauppila, Raimo (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Mangaanin puute pelloilla on yleistynyt peltojen pH:n noustessa. Viljoilla puutetta voidaan torjua parhaiten ruiskuttamalla mangaania kasvustoon tai käyttämällä mangaania sisältävää moniravinteista lannoitetta. Merkittävä mangaanin puute vähentää viljan satoa huomattavasti.
Keywords: Ka; vilja; mangaani; lannoitus; puutosoireet; kasvitaudit