Kasvit imuroimaan saastunutta maata - Egilmez, Petra; Santanen, Arja; Stoddard, Frederick; Yli-Halla, Markku; Hartikainen, Helinä; Mäkelä, Pirjo (Maaseudun tulevaisuus, 2010)
Paljon biomassaa tuottavat viljelykasvit kuten hamppu ja lupiini näyttäisivät soveltuvan saastuneen maaperän puhdistukseen eli fytoremediaatioon. Lisäksi niitä voidaan käyttää bioenergian raaka-aineena tai viherrakentamiseen ja eroosion torjuntaan.
Keywords: Ys; Ta; raskasmetallit; arseeni; maaperä; kasvit; fytoremediaatio