Luomumansikan harmaahomeelle etsittiin lääkkeitä - Prokkola, Soile; Kivijärvi, Pirjo; Luoma, Sirkka (Maaseudun Tulevaisuus, 2003)
Luomumansikan harmaahometta suositellaan torjuttavan erilaisilla kasvinhoitoaineilla ja biologisilla torjuntaeliöillä. MTT:n kokeissa testatut käsittelyt eivät kuitenkaan juuri tehonneet harmaahomeeseen. Harmaahometta tosin esiintyi kokeissa vähän ja sekin yleensä loppusadossa harmaahomeelle epäsuotuisten säiden takia.
Keywords: Ta; mansikat; luonnonmukainen maataloustuotanto; kasvitaudit; sienitaudit; harmaahome; torjunta; torjunta-aineet