Kompostituotteet ovat tehokkaita typen lähteitä - Forsman, Kristian (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Eloperäisten lannoitteiden typpilannoitusvaikutus riippuu lähes pelkästään sen sisältämästä liukoisen typen määrästä. Kasvukauden aikana myös pieni osa lannan orgaaniseen ainekseen sitoutuneesta typestä vapautuu kasvin käyttöön, mutta käytännössä tämä etu menetetään puutteelliseen levitystekniikkaan.
Keywords: Ka; eloperäiset lannoitteet; typpi; komposti; turkislanta; kananlanta; luonnonmukainen maataloustuotanto