Hyvät mikrobit viihtyvät erikoiskasvien juuristossa - Kaipainen, Saara; Palojärvi, Ansa (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Erikoiskasvien viljely on vaihtoehto perinteiselle, yksipuoliselle viljan ja nurmen viljelylle. Samalla peltomaan mikrobisto voidaan saada monimuotoisemmaksi. MTT:ssa tutkitaan, lisäävätkö erikoiskasvit hyödyllisten mikrobien esiintymistä maassa.
Keywords: Ka; erikoiskasvit; juuristo; mikro-organismit; ravinteet; tattari; ruokohelpi; öljypellava; kitupellava; camelina; kumina; hamppu; morsinko; nokkonen; kinua; maaperä; maan rakenne