Turkistutkimuskongressi Petroskoissa - Sepponen, Juhani; Koskinen, Nita; Koskinen, Nita (fi, 2005)
Venäjän Tiedeakatemiaan kuuluva Karjalan tutkimuskeskus järjesti 27.-29. syyskuuta kolmannen kansainvälisen kongressin otsikolla "turkistilalla kasvatettujen nisäkkäiden tuottavuuden parantamisen fysiologiset perusteet". Kongressi järjestettiin Petrozavodskissa, jonka suomalaiset tuntevat paremmin nimellä Petroskoi. Kongressiin osallistui noin.30 alan tutkijaa sekä muuta turkisalan henkilöstöä. Suomesta kongressiin matkasi neljä osanottajaa MTT:n turkistutkimusasemalta Kannuksesta. Kongressin esitelmäsessiot jakaantuivat kolmeen aihealueeseen: 1. eläimen fysiologia ja biokemia, 2. ympäristötekijöiden vaikutukset ja jalostuksen optimointi sekä 3. eläinten lisääntyminen. Kaikissa sessioissa pääosissa olivat turkistilalla kasvatetut eläimet - minkit, siniketut, hopeaketut, naalit, supikoirat, soopelit, nutriat, fretit ja chinchillat. Kongressissa kuultiin kolmena päivänä yli 30 esitelmää ja lisäksi esillä oli postereita. Venäläinen tutkimustyö pitää sisällään suuret määrät näytteenottoa ja analysointia eri turkiseläinlajeilta. Suurin osa esitelmistä pureutuikin perustutkimukseen eli mitattaviin ja analysoitaviin parametreihin.
Keywords: Ko; Venäjä; Petroskoi; turkiseläimet; tutkimus