Siemen- ja käpyhyönteisten esiintyminen tammella, arkangelinlehtikuusella ja douglaskuusella - Ylioja, Tiina; Aarnio, Leena; Leino, Katri; Hytönen, Tuija; Himanen, Katri (Luonnonvarakeskus, 2024)
Siemen-ja käpyhyönteiset pienentävät kerättävissä olevia siemensatoja. Metsätaloudessa toistaiseksi vähänkäytettyjen puulajien kävyissä ja terhoissa elävä hyönteislajisto ja niiden esiintymisenrunsaus tunnetaan heikosti. PUUVA-hankkeessa kartoitettiin ja tunnistettiin tammen terhoja sekä arkangelinlehtikuusen(ent. siperianlehtikuusi) ja douglaskuusen käpyjä vioittavaa hyönteislajistoa.
Keywords: tammet; arkangelinlehtikuusi; siperianlehtikuusi; douglaskuusi; siemenhyönteiset; käpyhyönteiset