Paljasjyväinen kaura - viittä vaille valmiina viljelyyn - Peltonen-Sainio, Pirjo; Kirkkari, Anna-Maija (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Paljasjyväinen kaura on laadullisesti vahva, mutta sen mainetta rasittavat oletukset sen heikkouksista. Paljasjyväisen kauran vahvuudet tulevat esille erityisesti tuotettaessa kotoista rehua. Paljasjyväinen kaura, jota voi kutsua luontoäidin pakkaamaksi ravintoainetiivisteeksi, on poikkeuksellisen valmis erikoiskasvi Suomen kasvuoloihin. Markkinoille kaivataan nyt satoisia lajikkeita sekä toimia, joilla alennetaan itävyysvaatimusta ja näin parannetaan siementuotantoedellytyksiä.
Liite 2.4.2001
Keywords: Ka; kuoreton kaura; kaura; lajikkeet; sato