MTT etsii pitkään viljeltyjen maatiaiskasvien tarinoita + faktaruutu: Huvitus löytyi muistitiedon avulla - Heinonen, Maarit; Kinnanen, Hilma (Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Tiedätkö, missä kasvaa paikallinen omena, päärynä, ryvässipuli ja vanha humalakasvusto? Viljeletkö vielä vanhaa rukiin, kauran, ohran tai vehnän viljakantaa? Entä onko aitaorapihlajasi todella vanhaa kantaa?
Keywords: Pu; Ka; in-situ suojelu; Suomi; maatiaislajikkeet; vanhat viljelykasvit; hedelmät; hedelmäpuut; viljelykasvit; geenivarat; omena; apples; in situ management; plant genetic resources; cultural heritage; heritage plants; landraces; kulttuuriperintö