Ohran kylvöä ei kannata lykätä - Forsman, Kristian; Väisänen, Jaana; Vanhala, Petri (Maaseudun Tulevaisuus, 2005)
Luomuohran kylväminen normaalia myöhemmin pienensi satoa ja huononsi sen laatua. Syynä olivat kasvitaudit ja kestorikkakasvit. Niinpä kevätviljoja ei kannata luomuviljelyssä kylvää myöhään. Tavanomaisessa viljelyssä valvattia ja ohdaketta on torjuttava tehokkaasti myöhään kylvetyissä kasvustoissa.
Keywords: Ka; Ta; luonnonmukainen maataloustuotanto; ohra; kylvö; kylvöaika; kasvinsuojelu; rikkakasvit; torjunta; kevätviljat; pelto-ohdake; viherlannoitus; sato; kilpailu