Tihkukastelu lisää perunan satoa ja parantaa sen laatua - Forsman, Kristian; Luoma, Sirkka; Virtanen, Elina (Maaseudun Tulevaisuus, 2001)
Kesällä 2000 Pyhäjoella olleessa kenttäkokeessa selvitettiin MTT:n Pohjois-Pohjanmaan tutkimusaseman ja Pyhäjoen Kantaperuna Oy:n yhteistyönä perunan tihkukastelua. Tutkimus lienee ensimmäinen laatuaan Suomen oloissa. Samassa kokeessa tutkittiin myös tihkukastelun ja kalsiumlannoituksen yhdistämistä. Lisäksi testattiin perunan kastelulannoitusta tihkuletkujen kautta.
Keywords: Ka; peruna; kastelu; kastelumenetelmät; sato; laatu; lannoitus; kalsium