Poikimaväli pitenee - kärsiikö tulos? - Heikkilä, Anna-Maija (Maaseudun Tulevaisuus, 1999)
Lehmien hedelmällisyyshäiriöt koetaan monella maitotilalla ongelmaksi. Huono tiinehtyminen näkyy muun muassa poikimavälin pidentymisenä. Vuonna 1988 tarkkailukarjojen keskimääräinen poikimaväli oli 385 päivää ja vuonna 1998 jo 391 päivää, vaikka yleisesti tavoitellaan noin vuoden pituisia välejä. Mikä vaikutus poikimavälin pituudella on maidontuotannon taloudelliseen tulokseen?
Keywords: Ma; maidontuotanto; kustannukset