Luonnonmukaisesti tuotettu härkäpapu lihasikojen rehuna. Tutkimusraportti 4.4.2000. - Partanen, Kirsi; Siljander-Rasi, Hilkka; Alaviuhkola, Timo; Suomi, Kaija (fi, 2000)
Härkäpapu on kohtuullisesti käytettynä hyvä valkuaisrehu lihasikojen ruokintaan. Paras kasvutulos saadaan, kun viljan valkuaistäydennyksestä puolet on härkäpapua ja puolet rypsiä. Alkukasvatusrehussa härkäpapua voi olla korkeintaan 20 %, jotta rehun maittavuus ei kärsi. Härkäpavulla on edullinen vaikutus lihan väriin. Rypsiä ja härkäpapua syöneiden sikojen liha oli hieman maukkaampaa ja mehukkaampaa kuin ohra-soijaruokinnalla olleiden sikojen. Kokeen tulosten perusteella nykyaikaisen sian kasvupotentiaali vaidaan hyödyntää myös luomutuotannossa.
Keywords: Ko; sika; ruokinta; luonnonmukainen kotieläintuotanto