Typen hyväksikäyttöä maidontuotantoon voidaan tehostaa - Kytölä, Kimmo; Khalili, Hannele; Huhtanen, Pekka (Maaseudun Tulevaisuus, 2000)
Maidontuotannon aiheuttamaa typpikuormitusta voidaan vähentää tarkentamalla lannan käsittelyä ja levitystä, sillä jopa yli puolet lietelannan liukoisesta typestä saattaa haihtua ammoniakkina ilmaan lannan käsittelyn ja levityksen aikana. Voitaisiinko myös lannan typpipitoisuutta vähentää? Tällöin lehmän pitäisi pystyä käyttämään rehujen typpi paremmin hyväkseen.
Keywords: Ko; typpi; maidontuotanto; karjanlanta; lietelanta; ammoniakki; lehmät; märehtijät; rehut; ruokinta