Markkinoille uudet omenalajikkeet Vuokko ja Pekka - Kinnanen, Hilma (Maaseudun Tulevaisuus, 2000)
Omenalajikevalikoima täydentyi kahdella lajikkeella, kun markkinoille laskettiin 3.12.1999 'Vuokko' ja 'Pekka'. Samalla pidentyi aika, jolloin on mahdollista nauttia kotimaisista omenalajikkeista. Molemmat lajikkeet ovat peräisin MTT:n lajikejalostusohjelmasta. Vaalea 'Vuokko' soveltuu hyvin ammattiviljelyyn tumman 'Pekan' ollessa enemmän harrasteviljelijöiden erikoisuus.
Keywords: Pu; 'Vuokko'; 'Pekka'; omena; lajikkeet