Maankäyttö vaikuttaa elintarvikkeiden hiilijalanjälkiin - Pulkkinen, Hannele; Krogerus, Kristoffer; Katajajuuri, Juha-Matti (Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Trooppisten metsien tuhoalueilta tulevat raaka-aineet vaikuttavat suomalaistenkin tuotteiden hiilijalanjälkiin. On tärkeää, että suomalainenkin elintarvikeketju tunnistaa oman vastuunsa ja ottaa metsien kaatamisesta syntyvät maankäytön muutosten seuraukset huomioon.
Keywords: Ta; Re; hiilijalanjälki; metsät; raivaus; kasvihuoneilmiö; ilmastonmuutokset; broilerinliha