Isoakin karjaa voi laiduntaa - Palva, Reetta (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Suurenkin karjan laiduntaminen onnistuu, jos laiduntamiseen on käytettävissä riittävästi peltoa kohtuullisella etäisyydellä. Eläinten ei välttämättä tarvitse olla laitumella yötä päivää, joten laidunkin riittää paremmin. Laiduntamista pidetään työläänä, mutta se ei juuri lisää pihattonavetassa olevien lehmien käsittelyyn kuluvaa aikaan. Sen sijaan parsinavetassa lehmien yksilöllinen käsittely lisää laiduntamisen työnmenekkiä.
Keywords: Ko; ruokinta; laitumet; nautakarja; lehmät; lypsylehmät; työnmenekki; pihatot; vertailu