MTT:ssä tutkittua - Saarijärvi, Kirsi (Maaseudun tulevaisuus, 2012)
Nurmen fosforikuormitus koostuu erilaisista lähteistä nurmikierron vaiheen ja vuodenajan mukaan. Maaperän, sään ja lannoituksen vaikutukset ovat myös merkittäviä. Kun halutaan mitata nurmiviljelyn fosforikuormitusta ja sen koostumusta, hyvä vaihtoehto on seurata kaikkia nurmikierron vaiheita sisältävän, karjatalousalueen pelloilta huuhtoutuvan veden laatua.
Keywords: Ys; fosfori; nurmet; huuhtoutuminen