Vaihtelua viljelykiertoon erikoiskasveilla - Keskitalo, Marjo; Hakala, Kaija (Maaseudun tulevaisuus, 2008)
Viljelykasvivalikoima ja viljelykierrot yksipuolistuvat Suomessa vauhdilla. Kaivattua vaihtelua tuovat erikoiskasvit. Niiden joukossa on kasveja, jotka voivat säilyttää maan rakennetta, hillitä huuhtoumia, lisätä maan orgaanisen aineksen määrää ja tehostaa ravinteiden kiertoa. Monipuoliset viljelykasvit lisäävät myös maiseman monimuotoisuutta.
Keywords: Ka; kasvit; erikoiskasvit; pellavat; kumina; maisema; maatalousmaisema; monimuotoisuus; luonnonkasvit; peltokasvit; ohrat; esikasvit