Perunan ja juuresten kuoret hyötykäyttöön - Salo, Tapio; Lehto, Marja; Vanhala, Petri; Kemppainen, Riitta (Maaseudun Tulevaisuus, 2006)
Perunan ja juuresten kuoret voidaan hyödyntää parhaiten eläinten rehuna tai maanparannusaineena. Kasvijätteen käsittely vaatii suunnitelmallisuutta, jotta kasvintuhoojien ja ravinnekuormituksen riskit pysyvät mahdollisimman pieninä. Kasvijätettä peltoon levitettäessä on kiinnitettävä erityistä huomiota kasvijätteen alkuperään ja käsittelyyn.
Keywords: Pu; peruna; juurekset; kuori; jätteet; kasvijätteet; kompostointi; rehut; porkkana; maanparannusaineet; eloperäiset lannoitteet; ympäristöluvat