Löytyykö ratkaisuja luomusipulia vaivaavaan sipulimätäongelmaan? - Hannukkala, Asko; Kivijärvi, Pirjo; Avikainen, Hanna; Iivonen, Sari (Maaseudun Tulevaisuus, 2013)
Luomutuotannon riesaksi noussut sipulimätä leviää oireettomienkin istukassipulien mukana. Sipulin siemenet ovat sitä vastoin istukkaita huomattavasti terveempiä. Sipulintaimiin perustuvan sipulintuotannon kehittäminen on varteenotettava keino vähentää sipulimätää.
Keywords: Kasvinsuojelu; luomutuotanto; sipulikasvit; sienitaudit; luonnonmukainen maataloustuotanto