Verkkolehtipalvelu MTT:n tutkijan työkaluksi - Lemmetty, Raija (MTT, 2002)
MTT:ssä on verkkolehtiä ollut käytössä vuodesta 1998 lähtien. Tässä raportissa esitetään tähänastisia kokemuksia verkkolehtien hankinnasta, tarjonnasta ja käytöstä sekä tuodaan esille niitä asioita, jotka huomioon ottamalla verkkolehtipalvelusta voidaan kehittää mahdollisimman hyvin tutkimusta tukeva palvelu. Raportissa esitetään näkemys verkkolehdistä palvelutuotteena. Tarkoituksena oli palvelujen markkinoinnin teorioiden avulla selvittää onko verkkolehti tuote vai palvelu, ja onko palvelujen markkinoinnin yhteydessä määritelty käsitys palvelutuotteen kerroksellisuudesta sovellettavissa verkkolehtiin. Lisäksi selvitettiin mitä tarkoittaa palvelun laatu nimenomaan asiakkaan kokemana, mitkä tekijät siihen vaikuttavat, ja sovellettiin näitä näkökulmia verkkolehtipalveluun. Verkkolehti määriteltiin palveluksi ja 'palvelutuotteen kerroksellisuus' -näkökulma sopi hyvin verkkolehtipalveluun. Verkkolehtipalvelun koettuun kokonaislaatuun vaikuttavat samat tekijät, jotka palvelujen markkinoinnin teorioissa on nähty vaikuttavan palvelujen laatuun yleisesti.
Keywords: Yl; MTT; palvelut; laatu; markkinointi; käyttö; verkkolehdet; tiedelehdet; verkkojulkaisut; verkkopalvelut; sisäinen tiedotus; opastus; asiakaslähtöisyys